Surfles & training

Bij WSD Plané wordt fanatiek les gegeven door een goed opgeleid instructeursteam.

Dit gebeurt door middel van het Europese CWO-systeem, wat erkend wordt door het Watersportverbond, de ANWB maar ook door buitenlandse surfcentra. De instructeurs zijn ieder weekend bij het professioneel uitgeruste clubgebouw aanwezig om als vrijwilligers gestructureerde cursussen en trainingen te geven.

Het CWO-systeem is verdeeld in een aantal niveaus. Bij Plané kunnen de cursisten worden opgeleid voor CWO 1, 2 & 3. Dat houdt dus het volgende in:

– CWO diploma Windsurfen I: Als de cursist zijn diploma heeft gehaald dan zal hij/zij veilig onder begeleiding kunnen surfen op rustig binnenwater. De cursist kan wat hij/zij heeft geleerd uitvoeren tot en met windkracht 3 Beaufort.

– CWO diploma Windsurfen II: Als de cursist zijn diploma heeft gehaald dan zal hij/zij zelfstandig ongeacht de windrichting op elk gewenst punt afvaren en aankomen. De cursist kan wat hij/zij heeft geleerd uitvoeren tot en met windkracht 4 Beaufort.

– CWO diploma Windsurfen III: Als de cursist zijn diploma heeft gehaald dan zal hij/zij planerend op elk gewenst punt kunnen afvaren en aankomen. De cursist kan wat hij/zij heeft geleerd uitvoeren tot en met windkracht 4 Beaufort.

Voor beginnende windsurfers

Iedereen begint als beginner. Speciaal voor beginners kan er bij WSD Plané meegedaan worden aan een beginners cursus.

Tijdens de beginnerscursus worden de basis principes van het windsurfen bijgebracht. Als eerst krijgen de cursisten eerst een kleine uitleg over het windsurfen gevolgd door wat instructie op een simulator. Hierbij wordt op het droge geleerd hoe je kan sturen en hoe de plank reageert als je op het water bent. Hierna gaan de cursisten met een surfplank het water op en leren ze de basisprincipes van het windsurfen. Wanneer je je opgeeft voor een van deze beginnerscursussen dan ben je automatisch ook lid van onze vereniging, wat vele voordelen met zich mee brengt, zoals: het mee doen met trainingen, het gebruik mogen maken van het clubhuis en de kleedruimtes met douche, het meedoen met diverse grootwater uitstapjes, gezellige barbecues en de diverse feesten waaronder het Plané eindfeest waarop traditioneel de CWO diploma’s worden uitgereikt en de clubkampioen bekend wordt gemaakt.

Voor ervaren windsurfers

Als je de basis onder de knie hebt kan je de beginnerscursus overslaan. Er kan dan mee worden gedaan met de trainingen. Afhankelijk van je niveau wordt je ingedeeld in een gezellige groep. Op deze manier kan je op een gezellige manier meet surftechniek leren.

Voor iedereen

Iedereen kan lid worden. Ook als je gewoon rustig wilt surfen. Je kan als lid gebruik maken van het clubhuis en de kleedruimtes met douche, het meedoen met diverse grootwater uitstapjes, gezellige barbecues en de diverse feesten waaronder het Plané eindfeest waarop traditioneel de CWO diploma’s worden uitgereikt en de clubkampioen bekend wordt gemaakt.

Wil je meer informatie stuur dan een mailtje naar: trainers@windsurfingdelft.nl